DIY Birthday cake top 5!

SONY DSC

Ευχαριστούμε πολύ το MAMA’S PARTY για το άρθρο:)
mamasparty2

Το σημαντικότερο πράγμα σε ένα πάρτι γενεθλίων, όπως όλες γνωρίζουμε, είναι τι άλλο… η τούρτα. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους πέντε καλύτερους τρόπους για να φτιάξετε μόνες σας την βάση της δικής σας τούρτας.   Το Τop 5 μας είναι στα χέρια σας και, εκτός από το κλασικό παντεσπάνι, περιλαμβάνει πρωτότυπες, πεντανόστιμες και πανεύκολες ιδέες για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα…

Νο 1: Υγρό κέικ σοκολάτα

Υλικά

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν
  • 1 ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1 φλ.γάλα φρέσκο
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 φλ. βραστό νερό

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ τα επτά πρώτα υλικά και εν συνεχεία προσθέστε, ανακατεύοντας συνεχώς, τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ρίξτε στο τέλος το βραστό νερό και ανακατέψτε πολύ καλά.

Σε ένα ταψί παραλληλόγραμμο ή σε φόρμα βάλτε αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε το στους 180 βαθμούς για 50-70 λεπτά, στη χαμηλή θέση του φούρνου.

Νο 2: Με πουράκια

Η συγκεκριμένη είναι βάση και τούρτα μαζί. Δηλαδή δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να τη διακοσμήσετε.

Υλικά (για τούρτα διαμέτρου 20εκ.)

  • 4 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (των 400γρ.) πουράκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κάνουμε σαντιγί χτυπώντας με μίξερ την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη). Σπάμε τα πουράκια σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Μετά σε μικρές ποσότητες προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Αδειάζουμε το μείγμα  στη φόρμα μας (καλό είναι να είναι με ελατήριο, ανοιγόμενη). Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να σφίξει.

Νο 3: Μπισκότο

Η συγκεκριμένη τούρτα θα γίνει τύπου τζιζ κέικ. Η βάση της λοιπόν θα είναι μπισκότου.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 200γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη και ανακατεύουμε με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και είναι έτοιμη η βάση μας.

Νο 4: Παντεσπάνι

Υλικά

  • 125 γρ.ζάχαρη
  • 140 γρ.αλεύρι
  • 5 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κοκκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας μαλακά με μία κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το παντεσπάνι πρέπει οπωσδήποτε να το σιροπιάσουμε. Πως;

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι.

Τα βράζουμε για 1 λεπτό και το σιρόπι είναι έτοιμο.

Νο 5: Σαβαγιάρ

Τα αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ ή από ζαχαροπλαστείο. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και επίσης τα σιροπιάζουμε, όπως και το παντεσπάνι.

photo via Studiopoppy

Ευχαριστούμε πολύ το MAMA’S PARTY για το άρθρο:)
mamasparty2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s